Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracia pečeň s batátmi
Nerobievame ich často, ale keď už, tak si veľmi pochutíme. Kuracie pečienky sú lacné a výživné jedlo, ako bonus aj rýchlo hotové. Má k nim rada niečo sladké, preto som skúsila túto verziu s batátom. Dobrota. :)
- 20 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
600 g | kuracia pečeň |
1 | cibuľa |
1-2 | strúčik cesnaku |
1 PL | ghí/ olej |
2 PL | tamari omáčka |
soľ | |
1/2 ČL | mletá sladká paprika |
0,5 dl | paradajková passata |
250 g | batát |
Postup prípravy
Na tuku speníme cibuľu a prelisovaný cesnak, trošku osolíme. Pečienky umyjeme, osušíme, prekrojíme a prihodíme do panvice. Osmažíme, aby sa zo všetkých strán zatiahli. Potom pridáme trochu mletej papriky, tamari a paradajkového pretlaku alebo passaty. Nakoniec prihodíme aj batát nakrájaný na kocky. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryté dusíme, kým batát nie je mäkký. Vtedy je hotové aj mäso a môžeme obedovať. :)
...
Tip: Vyskúšajte aj verziu na víne s jablkami, tiež dobrá kombinácia. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk