Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Medovo-citrónové kuracie kúsky
Pri každodennom varení niekedy fantázia klesá a víťazia osvedčené kombinácie. No skúste sa občas hecnúť a tradičné kuracie soté namarinovať napríklad v medovo-citrónovom páci. Ešte trocha smotany a lahôdka je na svete. Nie je príliš fotogenická, veď sme sa aj pri fotení zapotili. Ale chuť túto chybičku krásy vyváži. :)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
350 g | kuracie prsia alebo vykostené stehná |
3 PL | olej |
2 PL | med |
šťava z 1/2 citróna | |
soľ | |
(1 strúč. | cesnak) |
... | |
125 g | kyslá smotana |
1 čl | hladká múka |
1 PL | olej na panvicu |
Postup prípravy
Kuracinu opláchneme, osušíme a nakrájame na ľubovoľné tvary, napríklad kocky alebo slížiky. :) V miske zmiešame suroviny na marinádu a mäsko s ňou dôkladne premiešame. Zatvoríme alebo prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky na celú noc.
Na druhý deň na panvici rozohrejeme trochu oleja a vyklopíme naň mäso v marináde. Opečieme zo všetkých strán, prikryjeme pokrievkou a dusíme. Keď už je mäso mäkké, odokryjeme a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trochu múky. Prevaríme, podľa potreby dosolíme a odstavíme. Podávame napríklad s ryžou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk