Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bulgurový šalát s fetou a granátovým jablkom
Bulgur milujem na všetky spôsoby, u nás fičí aspoň raz do týždňa, lebo je veľmi rýchlo hotový. Taká moja záchrana, keď nestíham variť. A viete z neho stvoriť aj chutnú prílohu na grilovačku, ktorá sa dá jesť aj samostatne, ako ľahký obed či večera.
- 3 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 ml | bulgur |
150 g | feta alebo balkánsky syr |
1/2 | šalátová uhorka |
1/2 | granátové jablko |
soľ | |
petržlenová vňať | |
mäta | |
kôpor | |
pažítka | |
ocot z granátového jablka alebo balsamico | |
olivový olej | |
(2 PL | kyslá smotana) |
Postup prípravy
Na bulgurový šalát najskôr uvaríme prepláchnutý bulgur v osolenej vode - tak, ako sa varievajú cestoviny. Keď je hotový, scedíme ho, dáme do misy a premiešame s trochou olivového oleja. Pridáme veľa čerstvých nasekaných byliniek, rozdrobenú fetu alebo balkánsky syr, nadrobno nakrájanú uhorku, zrniečka granátového jablka, dochutíme soľou, citrónovou šťavou, octom z granátového jablka (môže byť aj obyčajné balsamico) a trochou kyslej smotany.
Ak máte, pridajte aj krátko naparený hrášok.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk