Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Čokoládový proteínový cheesecake s pudingom
Čo je lepšie ako cheesecake? No predsa cheesecake obohatený o pudingovú vrstvu. Tento je čokoládový a to najlepšie - má viac bielkovín, menej tuku a cukru ako klasický cheesecake, pritom je chuťovo dokonalý, o čom svedčí aj to, že som spráskala až tri kúsky, aj keď OK, nie na jeden šup. ;)
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
SUROVINY: | |
180 g | celozrnné sušienky |
85 g | maslo |
3 bal. | Proteín Puding Kakao Dr. Oetker (1 PL dáme bokom a použijeme do tvarohu) |
550 ml | mlieko |
4-5 PL | kokosový cukor |
150 g | kyslá smotana |
100 g | ricotta |
500 g | odtučnený tvaroh |
150 g | horká čokoláda |
2ks | Vanilkový cukor Dr. Oetker |
2-3 PL | práškový cukor |
1 PL | Proteín Puding Kakao Dr. Oetker |
2 ks | vajce |
1 | žĺtok |
Postup prípravy
Sušienky pomelieme a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy s odnímateľným okrajom prichytíme papier na pečenie, boky jemne vytrieme maslom. Na spodok natlačíme keksíkovú hmotu tak, aby zakryla celé dno formy. Dáme do chladničky. Uvaríme si puding. V polovici mlieka rozmiešame obsahy všetkých troch balení, ale 1 PL odložíme bokom. Zvyšné mlieko osladíme a dáme variť. Primiešame rozpustené pudingové prášky za neustáleho miešania pomaly privedieme do varu. Minútu povaríme, odstavíme a necháme trochu vychladnúť. (Stále sem-tam premiešame, aby sa nevytvorila „koža“.) Vlažný puding nalejeme na keksíkový základ, urovnáme a dáme do chladničky.
Nad parou rozpustíme čokoládu. Všetky mliečne zložky vymiešame spolu s cukrom a pudingovým práškom. Postupne pridáme aj vajcia a žĺtok. Na záver vmiešame rozpustenú a trochu vychladnutú čokoládu. Krém vylejeme do formy na pudingovú vrstvu. Urovnáme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170°. Na spodok rúry položíme starý plech s vodou, ktorá nám zabezpečí paru. Pečieme približne hodinu.
Cheesecake by mal byť po upečení zvrchu pevný, ale stále trošku trasľavý. Necháme ho chvíľu vychladnúť v rúre a potom poriadne v chladničke. Ozdobiť môžeme napríklad kopčekmi šľahačky bez cukru, jahodami a roztopenou čokoládou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk