Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Halloweenska red velvet torta

Halloweenska red velvet torta

Priznám sa, Halloween doma vôbec neriešime, ale každý rok mám nutkanie vyskúšať nejaký halloweensky recept. Tento rok sa mi to konečne podarilo a výsledkom je red velvet "masaker" tortička. Na tématickú párty ako vyšitá a navyše je úplne jednoduchá, takže ak máte poruke ingrediencie, dá sa zbúchať do 2 hodín.

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

200 g  hladkej múky
80 g  polohrubej múky
120 g  masla
450 ml  kefíru
120 g  práškového cukru
1  vanilínový cukor
2 PL  kakaa
1,4 ČL  sódy bikarbóny
2 ČL  červeného potravinárskeho farbiva (pridávať postupne)
 
NA KRÉM
75 g  masla
1  vanilkový cukor
2 PL  práškového cukru
180 g  Lučiny
100 g  krémového odtučneného tvarohu
0,5 dl  šľahačkovej smotany
 
NA POLEVU
40 g  bielej čokolády
1 ČL  kokosového oleja
0,5 ČL  červeného potravinárskeho farbiva

Postup prípravy

Klasický red velvet je vláčny a nadýchaný, táto moja verzia je trošku hutnejšia, ale stále vláčna. Išlo mi o čas, takže som zvolila jednoduchšiu a rýchlejšiu cestu. Korpusy som piekla z cesta na koláč z kyslého mlieka, ktorý mám aj tu na blogu, akurát som urobila niekoľko úprav.

V mise najskôr zmiešame suché suroviny, potom primiešame kefír a nakoniec aj rozpustené maslo. Cesto zafarbíme červeným farbivom a pečieme na dvakrát v malej forme, moja má priemer 16 cm. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov a pečieme 25 až 30 minút, využijeme test špáradlom.

Z korpusov po vychladnutí zrežeme vypuklý vrch. Natrieme asi tretinu krému, priklopíme druhým korpusom spodnou časťou nahor a obtrieme zvyšným krémom.

Krém urobíme úplne jednoducho. Najskôr dohladka vymiešane zmäknuté maslo s cukrom, postupne zašľahávame Lučinu, tvaroh aj šľahačku.

Tortu dáme zachladiť do chladničky. Nad parou v miske roztopíme bielu čokoládu s kokosovým olejom. Na záver vmiešame červené farbivo (použila som gélové Wilton) a takto vzniknutou polevou pofŕkame tortu.

Ak by poleva náhodou ztuhla, roztopíme ju opäť rovnakým spôsobom, pričom pridáme ešte navyše kokosový olej.

31. 10. 2021 11:11

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty