Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Lemongrass-kokosový tart so snehom
Chrumkavé krehké cesto s kokosom, svieža pudingová náplň s príchuťou citrónovej trávy a citrónu plus nadýchané obláčiky snehu na vrchu. Tento tart vás 100% dostane.
- 25 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
170 g | hladkej múky |
30 g | strúhaného kokosu |
60 g | práškového cukru |
175 g | studeného masla |
2 | žĺtky |
štipka soli | |
250 ml | plnotučného mlieka |
250 ml | kokosového mlieka z plechovky (premiešaná hustá aj riedka časť spolu) |
1 bal. | Premium puding Lemongrass Dr. Oetker |
3-4 PL | cukru |
4 PL | citrónovej šťavy |
1 ČL | strúhanej čerstvej citrónovej kôry |
¼ ČL | čerstvého zázvoru nastrúhaného najemno |
1 | žĺtok |
+ 1 PL | ríbezľový džem |
3 | bielky |
40 g | kryštálového cukru |
Postup prípravy
Na cesto zmiešame zo sypkých surovín a masla nakrájaného na kocky mrveničku. Pridáme žĺtky a vypracujeme krehké cesto. Zabalíme a na niekoľko hodín šupneme do chladničky. Potom ho vyberieme, rozvaľkáme na kruh väčší ako forma, v ktorej budeme koláč piecť. Ja som použila tartovú formu s odnímateľným dnom s priemerom 24 cm. (Cesto vyjde aj na väčšiu formu, len náplne bude treba v tom prípade viac.) Cestom vyložíme formu, pritlačíme a okraje zrežeme. (Prebytočné cesto môžeme odložiť do mrazničky a neskôr použiť na sušienky.) Dáme do chladničky a vyhrejeme si rúru na 170°.
Pred pečením cesto popicháme vidličkou, položíme kus pečiaceho papiera a zaťažíme fazuľou alebo ryžou. Po 25 minútach by malo byť upečené. Ak by sa okraje pripekali, prikryjeme ich alobalom. Hotový zlatistý korpus necháme vychladnúť.
V mlieku a kokosovom mlieku uvaríme puding podľa návodu, pridáme doň aj citrónovú šťavu, kôru a môžeme aj zázvor, ale nie je to nutné. Počas varenia odoberieme trochu teplého mlieka, rozmiešame v ňom žĺtok a vrátime do hrnca. Po uvarení necháme za stáleho miešania trochu vychladnúť.
Na korpus natrieme džem, zalejeme pudingovým krémom, urovnáme a dáme vychladiť.
Bielky dáme do misy spolu s cukrom a nad parou šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezhustne. Na záver preložíme do šľahača a ešte došľaháme na sneh tak, aby robil špičky. Preložíme do cukrárskeho vrecka, nazdobíme a môžeme opáliť flambovacou pištoľou. Ak nemáte, sneh sa dá konzumovať aj bez opálenia plameňom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk