Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mandľový likér
Ja viem, vaječňák je vianočná klasika, ale ani taký mandľový likér nie je na zahodenie. ;) Či už do kávičky alebo len tak, cuckať si pri dobrom vianočnom filme, prípadne zahriať sa po rezkej zimnej prechádzke. Všetky možnosti sú správne.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 ml | plnotučné mlieko |
1/2 bal. | mandľový puding |
1 salko | |
30 g | horkej čokolády |
0,5 dl | amaretto |
2 dl | whisky alebo rum |
Postup prípravy
Vychádzala som z receptu, ktorý po internete koluje ako domáce Baileys. Až na to, že ja som salko nevarila, použila som ho len tak.
Postup je jednoduchý, puding uvariť bez cukru, nechať v ňom rozpustiť čokoládu, prikryť fóliou, aby sa dotýkala pudingu a nevytvorila sa koža. Po vychladnutí už len pridať alkohol a všetko rozmixovať dohladka. Ak by to bolo na vás príliš husté, pridať ešte trochu alkoholu. Likér by mal vydržať v chladničke niekoľko dní.
Tip: Skúsiť môžete aj verziu s uvareným, karamelovým salkom. Prípadne mandľový puding nahradiť karamelovým alebo vanilkovým. A likér bude vždy iný. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk