Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vegánske škvarkové pagáčiky

Vegánske škvarkové pagáčiky
veganbez mlieka

Dovolím si tvrdiť, že hoci sú tieto pagáčiky vegánske, chuťou i vzhľadom „oklamú“ každého. :) Sú výborné a hotové šup-šup. Vychádzala som z maminho klasického receptu na jednoduché nekysnuté pagáčiky.

  • Čas varenia 23 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
300 g  hladkej múky
1  Creme Vega Dr. Oetker
2 ČL  kypriaceho prášku
+  „škvarková“ hmota
+  1 extra PL arašidového masla
+  kvapka rastlinného mlieka
+  štipka kurkumy
+  sezam na posypanie
 
NA ŠKVARKOVÚ HMOTU
5 PL  slnečnicového oleja
2  cibule
2  strúčiky cesnaku
180 g  tofu natural
1,5 ČL  soli
4 PL  lahôdkového droždia
2 PL  arašidového masla

Postup prípravy

Nahradiť kyslú smotanu v recepte bolo ľahké. Creme Vega od Dr. Oetker je istota a funguje ako dokonalá náhrada – chuťou i konzistenciou. Napodobniť škvarky už bola trošku výzva, ale myslím, že som si s ňou poradila.

Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu. Osolíme, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a prihodíme rozdrobené tofu. Restujeme asi 6 minút. Potom nasypeme lahôdkové droždie, premiešame a nakoniec pridáme aj arašidové maslo. Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
K tejto hmote pridáme múku s kypriacim práškom, Creme Vega a vypracujeme cesto. Ak treba, ešte trochu dosolíme. Nemiesime príliš dlho, len toľko, aby sa jednotlivé zložky prepojili. Cesto necháme asi 10 min. odpočívať. Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik, natrieme tenkou vrstvou arašidového masla, preložíme na polovicu, opäť natrieme maslom a opäť preložíme.


Rozvaľkáme na želanú hrúbku a vykrajujeme malou okrúhlou formičkou pagáčiky. Snažíme sa vykrajovať čo najtesnejšie vedľa seba.
Zvyšné cesto spracujeme rukami, rozvaľkáme a postup opakujeme. Nebude už síce tak pekne lístkovať, ale na chuti sa nič nezmení. Z tohto množstva by malo vyjsť asi 35 kusov malých pagáčikov.


Trošku arašidového masla rozmiešame s rastlinným mliekom, môžeme pridať pre farbu aj štipku kurkumy. Týmto potierame pagáčiky, posypeme sezamom alebo celý makom.
Pečieme asi 23 min. na 180°.

30. 1. 2022 23:02

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty