Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vegánske škvarkové pagáčiky
Dovolím si tvrdiť, že hoci sú tieto pagáčiky vegánske, chuťou i vzhľadom „oklamú“ každého. :) Sú výborné a hotové šup-šup. Vychádzala som z maminho klasického receptu na jednoduché nekysnuté pagáčiky.
- 23 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | hladkej múky |
1 | Creme Vega Dr. Oetker |
2 ČL | kypriaceho prášku |
+ | „škvarková“ hmota |
+ | 1 extra PL arašidového masla |
+ | kvapka rastlinného mlieka |
+ | štipka kurkumy |
+ | sezam na posypanie |
5 PL | slnečnicového oleja |
2 | cibule |
2 | strúčiky cesnaku |
180 g | tofu natural |
1,5 ČL | soli |
4 PL | lahôdkového droždia |
2 PL | arašidového masla |
Postup prípravy
Nahradiť kyslú smotanu v recepte bolo ľahké. Creme Vega od Dr. Oetker je istota a funguje ako dokonalá náhrada – chuťou i konzistenciou. Napodobniť škvarky už bola trošku výzva, ale myslím, že som si s ňou poradila.
Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu. Osolíme, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a prihodíme rozdrobené tofu. Restujeme asi 6 minút. Potom nasypeme lahôdkové droždie, premiešame a nakoniec pridáme aj arašidové maslo. Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
K tejto hmote pridáme múku s kypriacim práškom, Creme Vega a vypracujeme cesto. Ak treba, ešte trochu dosolíme. Nemiesime príliš dlho, len toľko, aby sa jednotlivé zložky prepojili. Cesto necháme asi 10 min. odpočívať. Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik, natrieme tenkou vrstvou arašidového masla, preložíme na polovicu, opäť natrieme maslom a opäť preložíme.
Rozvaľkáme na želanú hrúbku a vykrajujeme malou okrúhlou formičkou pagáčiky. Snažíme sa vykrajovať čo najtesnejšie vedľa seba.
Zvyšné cesto spracujeme rukami, rozvaľkáme a postup opakujeme. Nebude už síce tak pekne lístkovať, ale na chuti sa nič nezmení. Z tohto množstva by malo vyjsť asi 35 kusov malých pagáčikov.
Trošku arašidového masla rozmiešame s rastlinným mliekom, môžeme pridať pre farbu aj štipku kurkumy. Týmto potierame pagáčiky, posypeme sezamom alebo celý makom.
Pečieme asi 23 min. na 180°.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk