Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Fazuľovo-hubové burgery
Máte radi burgery? My áno a to vo všetkých podobách. Okrem klasiky z mäsa som skúšala už aj rôzne vegetariánske verzie. Raz to bolo skvelé, inokedy nie až tak veľmi, ale zjedli sa vždy. :) Tieto burgery síce nie sú úplne bez mäsa, ale gro tvorí fazuľa a šampiňóny. Pre chuť som do nich použila kúsok slaninky, ten však môžete vynechať.
- 4 porcie
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
125 g | hnedých šampiňónov |
1 | hrubší plátok oravskej slaninky |
2 | strúčiky cesnaku |
kúsok cibule | |
olivový olej | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
štipku mletého čili | |
1 | plechovku fazule (dala som mix rôznych fazúľ, objem konzervy 400 g a hmotnosť čisto len fazuliek 225 g) |
1 | vajce |
60 g | strúhanky |
(hrsť medvedieho cesnaku alebo petržlenová vňať) |
Postup prípravy
Na troche oleja opražíme nakrájanú cibuľu, slaninku, keď je čiastočne vyškvarená, pridáme nakrájané šampiňóny aj cesnak. Restujeme zopár minút (cca 7), kým nie sú hríby mäkké. Odstavíme, preložíme do sekáčika a pridáme aj fazuľu a medvedí cesnak. Všetko rozmixujeme. Do hmoty primiešame vajce a podľa potreby zahustíme strúhankou. Dochutíme, dosolíme, vytvarujeme ploché fašírky a dáme ich odležať do chladničky asi na pol hodinu. Na panvici rozpálime olej a z oboch strán opekáme tieto karbonátky.
Žemle rozkrojíme, otoastujeme a obložíme podľa chuti. Za mňa musí byť aj majonéza, ale pre pokoj v duši ju riedim jogurtom. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk