Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracie stehná à la kačka na tmavom pive
Toto som chcela už dlho vyskúšať a práve minulú nedeľu nastal ten správny čas. Kurča pečené na tmavom pive totiž údajne chutí ako pečená kačka, a tak som bola zvedavá, či to tak naozaj je. :) Čo myslíte?
- 4 porcie
- 120 minút 200°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 ks | kuracie stehno |
250 ml | tmavé pivo |
soľ | |
mletá rasca | |
40 g | maslo |
1 | jablko |
Postup prípravy
Ale nepredbiehajme. Nepoužila som celé kurča, len stehná, ktoré mám osobne najradšej. Najskôr som ich nasolila, potrela vrstvou masla a posypala mletou rascou. Uložila som ich do vymasteného pekáča (i keď asi by nemusel byť vymastený), pre chuť som pridala nakrájané jablko a podliala som tmavým pivom.
Pekáč som prikryla alobalom a dala piecť na 200° na hodinu. Potom som alobal odstránila a piekla ešte asi hodinu, pričom som stehná zo dvakrát otočila a polievala som ich výpekom.
Mäsko bolo výborné, až sa tak rozpadávalo, a chutilo naozaj skvelo. Nebola to síce úplne kačka, ale vďaka domácim lokšiam a dusenej kapuste na karameli bola ilúzia dokonalá.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk