Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bezlepková maková bublanina
Konečne sme zjedli dostatok jahôd na to, aby sme si nejaké ušetrili aj do koláča. V chladničke mi ešte ostala stonka rebarbory, takže voľba bola jasná. Minúť ich do zdravého koláčika, ktorý zasýti, dodá telu dostatok bielkovín a ešte si aj pochutíte.
- 40 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
180 g | pohánkovej múky |
100 g | mletého maku |
1 | kypriaci prášok |
1 | vajce |
1 | banán |
50 g | trstinového cukru |
1 | vanilkový cukor |
170 g | gréckeho bieleho jogurtu |
100 g | masla |
250 g | mäkkého hrudkového tvarohu |
(1/2 ČL | kôry z bio citróna) |
sezónne ovocie |
Postup prípravy
Ako bonus túto makovú bublaninu môžu jesť aj celiatici, je totiž bez lepku - z pohánkovej múky. Ak vám chuť pohánky prekáža, práve mak sa k nej skvelo hodí a prebije ju. :)
Na cesto v jednej mise vymixujeme vajce, banán cukor a jogurt. Pridáme rozpustené maslo a rozdrobený tvaroh. V inej nádobe premiešame maku s pohánkovou múkou, kypriacim práškom a štipkou soli. Môžeme pridať trošku strúhanej citrónovej kôry. Potom všetko spojíme tak, že vznikne husté cesto. Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh a stierkou ho zapracujeme do cesta.
Cesto vylejeme do vymasteného a pohánkovou múkou vysypaného malého plechu alebo väčšej okrúhlej formy. Husto poukladáme rozpolené jahody a kúsky rebarbory alebo zvolíme iné ovocie - čerešne, ríbezle, maliny... Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175° a pečieme asi 40 minút.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk