Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Domáce Bailey´s
Vianoce už sú síce za nami, ale recept na domáce Bailey´s sa vždy zíde, hoci aj na Veľkú noc. Hlavne ak je rýchlo hotové a ešte k tomu bez vajec. ;) Za mňa je to veľká dobrota a pochutnala som si na ňom viac ako na koláčikoch.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | uvarené salko |
250 ml | mlieka |
½ bal. | Premium Zlatý klas Dr. Oetker 40 g |
½ ČL | mletej vanilky |
1 ČL | holandského kakaa |
1 ČL | instantnej kávy |
250 ml | rumu (hnedý rum alebo klasický tuzemák) |
Postup prípravy
Samozrejme, hlavný dôvod, prečo som vôbec vyrábala tento likér, bol ten, že som chcela použiť v koláči, konkrétne v týchto profiterolkách.
No recept vám sem hádžem aj extra, aby ste ho ľahšie našli.
Konzervu Salka varíme vo vode asi 2 hodiny. Skúšala som aj verziu s originál karamelovým salkom, ale nebolo to ono. Vyhráva táto verzia. :)
Podľa návodu uvaríme v osladenom mlieku puding zo Zlatého klasu. Ešte na horúci puding priložíme potravinársku fóliu, aby sa nevytvorila koža. Necháme vychladnúť do vlažného stavu. V mixéri rozmixujeme vychladnuté uvarené salko, puding, kávu, kakao, vanilku a nakoniec rum. Ja som použila mix hnedého kapitána a klasického tuzemáku, lebo mám rada jeho arómu. Pomer asi 1:1 a fungovalo to skvelo. ;)
Takto pripravený likér nalejem do fľaše a skladujeme v chladničke. Ako dlho? No tie 2 týždne to prežil úplne v pohode, ale možno aj dlhšie. Na zdravie!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk