Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Apple pie
Zvonku chrumkavý, vo vnútri vláčny a šťavnatý. Taký by mal byť americký jablkový koláč, ktorý preslávil aj rovnomenný tínedžerský film. :) A veruže bol taký aj ten môj, aj keď nabudúce dám viac jabĺk.
- 50 minút 200°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
250 g | polohrubá múka |
125 g | maslo |
štipka soli | |
6 - 10 kusov | jablká (záleží na veľkosti) |
škoricový cukor | |
vanilkový cukor | |
hnedý cukor | |
solamyl | |
1 kus | vajce |
Postup prípravy
Múku pomaly v miske rozrábame vidličkou s takmer celým maslom a štipkou soli. (Trošku masla v obale necháme, aby sme ním mohli vymastiť formu.) Spracúvame dovtedy, kým sa nevytvorí tuhé cesto. To dáme odpočívať do chladničky. Jablká olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dosladíme škoricovým, vanilkovým a hnedým cukrom a pridáme aj trochu múky na zahustenie. Cesto vôbec nie je sladké, preto plnka musí byť trošku viac.
Keď je cesto odležané, rozdelíme ho na dve časti. Väčšiu rozvaľkáme a vyložíme ňou dno a boky kruhovej formy. Naplníme jablkami a na vrch položíme plát z druhej časti cesta. Okraje pritlačíme k sebe, aby sa spojili.
Na vrchu urobíme dierky, aby koláč nepopraskal, a potrieme vajíčkom. Pečieme na 200 stupňov, kým nie je povrch zlatistý a cesto sa neoddeľuje od formy - cca 50 minút. S vanilkovou zmrzlinou je geniálny! :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk