Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Restované zemiaky so špenátom a šošovicou
Uvariť vegetariánsky obed alebo večeru u nás doma chce guráž a tiež zaručené kombinácie chutí. V opačnom prípade hrozí, že ho budem jesť sama tri dni a drahý si ugriluje klobásku. :) No táto zeleno-žltá večera ulahodila nám obom, navyše je ideálna na toto zimno-jarné obdobie.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
5-7 ks | zemiak |
1 ks | cibuľa |
3-4 PL | zelená šošovica |
120 g | baby špenát |
150 g | feta |
soľ | |
olej |
Postup prípravy
Množstvo surovín si prispôsobte podľa chuti a potreby.
Šošovicu uvaríme podľa návodu a zlejeme vodu. Zemiaky uvaríme v šupke a po miernom vychladnutí ju odstránime. Rozmágame. Vo woku rozohrejeme olej, opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, preložíme zemiaky a restujeme ich. kým sa nezačnú trochu pripekať. Pridáme šošovicu, trošku osolíme (nie veľa, musíme si nechať rezervu na fetu, ktorá je slaná až-až) a premiešame. Nakoniec prihodíme umyté špenátové listy a celé to na chvíľu prikryjeme pokrievkou, aby sa špenát sparil. Podávame s rozdrobeným syrom feta.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk