Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Syrová roláda
Toto jedlo mi vždy evokuje Veľkú noc, spolu s plnenými vajíčkami u nás vždy kraľovala na studenej mise pre šibačov. Ale inak je to mňamka, ktorá oživí každú studenú misu. A teraz v januári nám trochu navodila jarnú náladičku, spolu s plus dvanástimi stupňami vonku. :)
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | tvrdý syr - eidam alebo gouda |
8 ks | plátok šunky |
100 g | maslo |
50 g | tavený syr |
1 PL | Lučina |
2 ks | vajce |
1 ks | kápia |
pažítka | |
soľ |
Postup prípravy
Nemusíte do nej dávať šunku a v náplni si viem predstaviť čokoľvek, od kúskov kyslej uhorky, špenátu či sušených rajčín, super je aj bryndzová alebo tvarohová verzia. Nevynechávajte však maslo, lebo práve to drží pani roládu pekne pokope.
U nás sme ju vždy robili tak, že eidam sa varil pár minút vo vode kým nezmäkol a potom sa rozvaľkal na plát. Istejšie je však dať syr pred varením do sáčku. Ak sa vám varenie igelitu prieči tak ako mne, potom si kúpte plátkový syr. Ten roztopíme v rúre tak, že ho poukladáme na pečiaci papier a po pár minútach vyberieme už hotový plát.
Naň poukladáme plátky šunky a natrieme nátierku, ktorú získame zmiešaním masla, syra, lučiny, štipky soli a nastrúhaných vajíčok. Posypeme pažítkou alebo čerstvou petržlenovou vňaťkou a pukladáme pásiky kápie. Zrolujeme a zabalíme do alobalu. Necháme dobre stuhnúť a krájame na kolieska.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk