Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Baklažánové kolieska so syrom a paradajkou
Rajčinami sa to okolo nás len tak hemží, preto stále vymýšľam nové kombinácie a spôsoby, ako ich spotrebovať tak, aby sa nám to nezunovalo. Táto kombinácia s baklažánom je super ako samostatné jedlo, napríklad ľahká večera, alebo ako príloha k mäsu. Podľa toho zvoľte aj množstvo syra. (Inak jasné, že platí, čím viac, tým lepšie! ;) )
- 2 porcie
- 25 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | baklažán |
1 - 2 ks | mozzarella |
2 ks | paradajka |
soľ | |
olivový olej | |
syr pecorino na posypanie |
Postup prípravy
Je to úplne že jednoduché jedlo. Baklažán nakrájame na stredne hrubé kolieska a dobre osolíme. Necháme vypotiť z horkosti, asi 15 minút. Poutierame dosucha. Do vymastenej zapekacej nádoby pukladáme kolieska baklažánu, na každé položíme hrubší plátok mozzarelly (ja som použila raz klasiku, raz light a bolo to OK tak aj tak) a naň koliesko rajčiny. Opäť navrstvíme baklažán, ale pozor - vrchné koliesko potrieme trochou oleja, aby nebolo príliš vysušené.
Dáme piecť do vyhriatej rúry a asi v polovici pečenia bohato posypeme strúhaným syrom podľa chuti. Ja som zvolila pecorino, ale môže byť aj parmezán alebo obyčajný tvrdý syr. Pečieme odokryté a do zlatista.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk