Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Ananásová koža
Možno ste už počuli o ovocnej koži - skvelom spôsobe, ako si vyrobiť prírodnú sladkosť a zároveň spotrebovať množstvo sezónneho ovocia. Ja som si naň spomenula pri pohľade na krásny, veľký a akurát zrelý ananás, na ktorý nikto nemal chuť a bolo ho treba spapať, kým zhnije. S malou dušičkou som sa pustila do prípravy kože a čuduj sa svete, je to bomba! Ešte treba vychytať nejaké muchy, ale podstatné je, že viem, ako na to, a že to funguje. ;)
- 3 minuty
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | ananás |
Postup prípravy
Väčšinu ovocia je pred sušením dobré zmiešať s banánom na zahustenie. Ananás si vystačí aj sám (aj keď banán by mu určite neublížil). Stačí ho zbaviť šupky a takých tých bodiek, ktoré cítite na jazyku ešte dva dni, rozmixovať a túto hmotu natrieť na plech vyložený papierom na pečenie. Vrstva by mala byť tenučká, ale pritom súvislá.
Potom už len dajte do rúry piecť či skôr sušiť na 80 stupňov. Ako dlho, to závisí od hrúbky vrstvy. No každopádne to bude niekoľko hodín - možno 5, možno 9. Môžete dať aj nižšiu teplotu, hlavne ak sušíte na noc. Podstatný je výsledok. Musí vám vzniknúť ohybný lesklý plát, ktorý sa dá oddeliť od papiera. Po vychladnutí kožu narežeme alebo nastriháme na pásiky a stočíme do kotúčikov.
Skladujeme v uzavretej nádobe v špajzke, pri ideálnych podmienkach vraj vydrží aj niekoľko mesiacov.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk