Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Grilážky á la tatranky
Ďalšie zo skupiny vianočných stálic na našom stole sú grilážky. Tentokrát však nie klasika z vlašských orechov, ale lieskovcové s kakaom. Takže nielen vzhľadom, ale aj chuťou pripomínajú tatranky. Alebo Ferrero Rocher. ;)
- varenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
5 ks | tortové oblátky |
140 g | lieskovce |
140 g | kryštálový cukor |
100 g | maslo |
1 PL | mlieko |
4 ks | vajce |
140 g | práškový cukor |
2 PL | kakao |
čokoláda na varenie + kokosový olej bez vône |
Postup prípravy
Robené opäť podľa babkinho receptu, ktorý som sem pridávala už dávnejšie. Žiadne salko, len poctivá karamelovo-maslovo-vaječná hmota. Orechy v recepte nahraďte lieskovými, ale pozor - jednoznačne ich najskôr treba opiecť na suchej panvici alebo v rúre. Zbavíte ich tak šupky a budú omnoho chutnejšie. A do krému treba ešte navyše pridať asi 2 lyžice kakaa.
Hotové po zaťažení a "zlisovaní" krájame na štvorce a tie do šikma na polovice. Boky môžeme omočiť v nad parou roztopenej čokoláde na varenie, ku ktorej pridáme kokosový olej. Alebo polevou grilážky len poprskáme.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk