Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vajíčková nátierka
Raz za čas ideme na raňajky do obľúbenej kaviarne, majú tam v menúčku chlebíky s nátierkami. Bryndzová je super, aj oškvarková či rybičková, ale jednoznačne víťazí vajíčková. Doma ju až tak často nerobievame, ale minule, keď sa ospravedlnila návšteva krátko pred avizovaným príchodom a mne ostalo päť vajec natvrdo, voľba bola jasná. ;) Takto ju robím ja.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 ks | vajce |
5 PL | maslo |
1 PL | Lučina |
1 ČL | horčica |
štipka soli |
Postup prípravy
Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a nahrubo nastrúhame alebo pretlačíme cez krájač na zemiaky. Pridáme zmäknuté maslo, Lučinu, horčicu a podľa chuti dosolíme. Všetko spolu premiešame vidličkou. S dobrým, v mojom prípade jasné, že kváskovým, chlebíkom a zeleninou je tip-top. :)
Tip: Môžeme doladiť aj bylinkami alebo kyslou uhorkou nastrúhanou najemno. Pozor, stačí trošku, aby neprerazila chuťovú kombináciu vajíčok a masla, ktorá je dokonalá! ;) Niekto pridáva aj strúhaný syr.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk