Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Tekvicovo-cviklové rizoto s cícerom

Tekvicovo-cviklové rizoto s cícerom

Tuším nepoznám dieťa, ktoré by nemilovalo ryžu. Tým pádom sú rôzne rizotá záchranou, keď neviete, čo variť. Vždy do nich môžete dať inú zeleninu, strukovinu a pod. - podľa toho, čo máte doma a čo má rado vaše bejby. Množstvá zámerne neudávam, lebo ho vždy varím od oka a je na vás, aký pomer ryže, zeleniny a cíceru si zvolíte. :) Vek je od roka, resp. odkedy vie vaše dieťatko papať nemixovanú stravu.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 mladá cibuľka
 ghí alebo olivový olej
 basmati ryža
 maslová tekvica
 cvikla
 cícer
 štipka soli
 voda
 (parmezán)

Postup prípravy

Vopred si uvaríme cviklu (neošúpanú v odokrytom hrnci), trvá to asi 1,5 hodiny, podľa toho, či je mladá, alebo staršia.

Cícer namočíme večer a ráno ho dáme variť v novej vode domäkka – trvá to asi dve hodiny. Ja ho mám namrazený, takže už ho nemusím variť, len vyberiem a prihodím do jedla.

Cibuľku opražíme na ghí alebo olivovom oleji, pridáme na malé kúsky nakrájanú maslovú tekvicu, prepláchnutú ryžu basmati (ideálne tiež vopred namočenú na niekoľko hodín), štipku soli a zalejeme vodou asi 1 cm nad ryžu. Prikryjeme a varíme na slabom ohni, v prípade potreby ešte dolejeme vodu.

O 10 až 15 minút bude ryža mäkká a voda odparená. Primiešame aj nakrájanú uvarenú cviklu a cícer. Podávame posypané parmezánom.

 

25. 3. 2018 19:19

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty