Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bolonské špagety

Bolonské špagety

Cez debničky som minule kúpila bio teľacinu, ale už mletú. Tak vymýšľam, čo s ňou. Ako prvé mi napadla bolonská omáčka, ktorú milujem. Táto verzia je taká detičkovská, no okrem soli (podľa veku), korenia a cesnaku je v nej všetko podstatné. :) Podávala by som od 1,5 roka.

  • Čas varenia 20 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

40 g  mleté teľacie
1 ČL  olivový olej
1 ks  malá mrkva
2 PL  pasírované paradajky
 čerstvé alebo sušené oregano a bazalka, príp. petržlenová vňať

Postup prípravy

V kastróliku rozohrejeme olivový olej a osmažíme na ňom mäso. Keď sa zatiahne, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a paradajky. Orestujeme, podlejeme troškou vody, dochutíme bylinkami a varíme cca 20 minút. Priebežne kontrolujeme a podlievame, aby sa omáčka nepripálila. Podávame s bezlepkovými alebo špaldovými cestovinami, ja som mala kukuričné špagety.

Kto chce, môže dať aj trochu syra parmezán alebo pecorino.

 

28. 4. 2018 22:30

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty