Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bolonské špagety
Cez debničky som minule kúpila bio teľacinu, ale už mletú. Tak vymýšľam, čo s ňou. Ako prvé mi napadla bolonská omáčka, ktorú milujem. Táto verzia je taká detičkovská, no okrem soli (podľa veku), korenia a cesnaku je v nej všetko podstatné. :) Podávala by som od 1,5 roka.
- 20 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
40 g | mleté teľacie |
1 ČL | olivový olej |
1 ks | malá mrkva |
2 PL | pasírované paradajky |
čerstvé alebo sušené oregano a bazalka, príp. petržlenová vňať |
Postup prípravy
V kastróliku rozohrejeme olivový olej a osmažíme na ňom mäso. Keď sa zatiahne, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a paradajky. Orestujeme, podlejeme troškou vody, dochutíme bylinkami a varíme cca 20 minút. Priebežne kontrolujeme a podlievame, aby sa omáčka nepripálila. Podávame s bezlepkovými alebo špaldovými cestovinami, ja som mala kukuričné špagety.
Kto chce, môže dať aj trochu syra parmezán alebo pecorino.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk