Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Egrešový tart

Egrešový tart
koláče bez vajectart

Egreše sú také oldschool ovocie a už ich až tak často nevídať. To je škoda, lebo majú špecifickú, jemne kyselkavú chuť, takže sa skvelo hodia do sladkých dezertov. Napríklad do tohto tartu s lahodným vanilkovým krémom. A orechové krehké cesto tiež stojí za to. ;) Použiť však môžete akékoľvek krehké či lístkové cesto.

  • Čas varenia 50 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
KORPUS
40 g  vlašské orechy
30 g  ovsené vločky
100 g  hladká špaldová múka
3 PL  kokosový cukor
125 g  maslo
2 PL  ľadová voda
 štipka soli
 
NÁPLŇ
450 ml  plnotučné mlieko
1  pudingový prášok s pravou vanilkou
250 g  mascarpone
120 g  kyslá smotana
1  vanilkový cukor
4-5 PL  krupicový cukor
 egreše

Postup prípravy

Orechy aj vločky pomelieme. Maslo nakrájamne na kocky a všetky ingrediencie rukami zmiesme na kompaktné cesto. Vložíme ho do uzatvárateľnej nádoby a dáme ho stuhnúť do chladničky, asi na hodinu.

Puding uvaríme podľa návodu v mlieku a pridáme doňho všetok cukor. Keď bude chladnúť, občas ho premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila "koža". Do vychladnutého ručne vmiešame mascarpone aj smotanu. Cesto rozvaľkáme do kruhu, pomocou valčeka ho prenesieme do formy na tart - netreba ju ani vymastiť, keďže cesto má v sebe dosť tuku. Utľapkáme a prebytočné okraje zrežeme. Dáme ho predpiecť do rúry 10-15 minút. Aby sa nám v rúre nedvihlo, položíme naň papier na pečenie a vysypeme fazuľu alebo inú strukovinu, ktorá ho zaťaží.

Na predpečený korpus vylejeme plnku, urovnáme a poukladáme egreše, ktoré sme vopred umyli a očistili. My máme v záhrade žlto-zelené egreše, svokrovci červené, tak som to skombinovala. :) Koláč dáme piecť do rúry. Keď vychladne, vložíme ho ešte na pár hodín do chladničky. 

3. 7. 2019 12:17

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty