Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Fit banánový cheesecake
Rada pečiem cheesecaky a vždy sa snažím vyskúšať nejaký nový. Týmto som chcela potešiť svokričku, ktorá by sa rada zdravšie stravovala, a zároveň má rada sladké. Počkať, toto sa týka asi všetkých nie? Hlavne teraz, na prelome leta a jesene, keď sa stále snažíme vyzerať dobre v plavkách či krátkych šatách a všade na nás číhajú zmrzliny, grilovačky, hody, jarmoky, svadby... :P
- 55 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
130 g | kakaové ovsené sušienky |
40 g | ovsená múka (pomleté vločky) |
90 g | maslo |
1 PL | kakao |
350 g | zrelý banán (asi 3 ks) |
700 g | odtučnený tvaroh - krémový, prípadne kombinácia |
2 ks | vajce |
1 | žĺtok |
1 PL | Zlatý klas |
1 | vanilkový cukor |
2 ČL | vanilkový extrakt |
(1 PL | práškový cukor) |
Postup prípravy
Sladiť banánom som sa naučila už dávno, vďaka mojej dcére Karolke, ktorej som do 3 rokov prakticky nedávala cukor. V niektorých receptoch na koláče sú písané šialené množstvá cukru a keď dáte len polovicu množstva, nikto si nič nevšimne. V tomto koláčiku nemusíte cukor použiť vôbec, ak nerátam keksíky. Ale aby bol vlk sýty aj ovca celá, trošku som ho predsa len dala. Odtučnený tvaroh je v porovnaní s cream cheesom, ktorý sa do dezertov tohto typu bežne dáva, úplne diétny. Takže smelo do toho. Mňam!
Keksíky pomelieme alebo rozdrvíme na prášok, zmiešame s ovsenou múkou či vločkami, pridáme kakao a rozpustené maslo. Podľa chuti môžeme dosladiť trochou kokosového cukru. Necháme chvíľu odstáť. Hmota musí držať medzi prstami pokope. Do formy s odnímateľným dnom (tá moja má priemer 22 cm) pricvakneme hárok pečiaceho papiera a to, čo prečnieva, odtrhneme. Rukou po celej ploche utľapkáme keksíkovú zmes a dáme predpiecť do vyhriatej rúry - asi 10 minút na 200 stupňov. Ja som použila kakaové Hobbitsy, ale môžete zvoliť aj zdravšie sušienky a prispôsobiť nim množstvo masla.
Medzitým v mise rozmixujeme banány. Pridáme tvaroh, vajcia a žĺtok plus všetko ostatné. Môžeme ešte premixovať. Všetko vylejeme na predpečený základ a dáme do rúry. Tentoraz som nedávala ani plech s vodou a v pohode, čískejku nič nechýba. :) Koláč má byť pevný po celom povrchu, v strede môže byť trochu trasľavý. Necháme vychladnúť v rúre, potom šupneme do chladničky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk