Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tofu praženica
Je to žlté, smažené na cibuľke, bohaté na bielkoviny a skvelé na raňajky s čerstvým chlebíkom a zeleninou. Čo je to? :) No predsa praženica! Ale nielen klasická. Presne to isté totiž spĺňa táto vegánska praženička z tofu. Kto ešte nemal, šup vyskúšať. ;)
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 PL | olivový olej |
1/2 | cibuľa |
200 g | tofu natural |
soľ | |
1/4 ČL | kurkuma |
štipka mletej údenej papriky |
Postup prípravy
Už počujem niektorých, ako sa trošku rýpavo pýtajú, aký má význam robiť rastlinnú náhradu praženice, keď si môžu dať tú klasickú z vajec. Poviem to tak. Nie som vegánka ani vegetariánka, som zástankyňa a propagátorka pestrej stravy, ale zároveň sa snažím trochu obmedziť živočíšne zložky v jedálničku a aspoň jeden deň do týždňa mám nie že bez mäsa, ale vegánsky. Je to super, odľahčí to trávenie a súhlasím s tým, že takýto spôsob stravovania je do veľkej miery šetrnejší k našej planéte.
Tofu je inak kontroverzná potravina (ako samotná sója), ale raz za čas si ho doprajem, lebo je veľmi všestranné, má málo kalórií a super zasýti. Poďme ale na praženičku, alebo ako sa u nás na Trnavsku hovorí - škvarelinu.
Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. O chvíľu začne rozvoniavať. Trochu osolíme, premiešame a pridáme rozdrobené tofu, z ktorého sme predtým vyžmýkali prebytočnú vodu. Zarestujeme, pridáme kurkumu a trochu údenej papriky a teraz miešame vareškou, kým nebude zo všetkých strán krásne opražené. Podľa chuti dosolíme.
Tip: Namiesto naturálneho tofu môžeme použiť aj údené, to bude taká praženica so slaninkou. :P
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk