Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tuniakovo-vajíčková nátierka
Ja viem, ja viem, ryby v konzerve vraj nie sú pre naše zdravie nič moc, ale keď ja toho tuniaka tak milujem! Zachráni ma vždy, keď nie je čas variť. Bum na cestoviny, do kuskusu alebo len tak s naparenou brokolicou. Zásadne kupujem kvalitnejšie značky a v olivovom oleji. A milujem aj rôzne nátierky, ako napríklad túto úplne jednoduchú a ešte aj bezmliečnu.
- 2 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | malá konzerva tuniaka v olivovom oleji |
2 ks | vajce |
1/2 ČL | horčica |
kúsok cibule | |
soľ | |
pár kvapiek citrónovej šťavy | |
(čerstvé bylinky) |
Postup prípravy
Ak z nejakého dôvodu nemôžete jesť mliečne výrobky, ako napríklad ja teraz, sú rôzne spôsoby ako sa s tým vysporiadať. Môj obľúbený je nahradiť maslo avokádom. Ale to nie je vždy poruke a keďže k tuniakovi sa dokonale hodí vajce, netreba riešiť nič iné.
Len vyklopiť celú konzervu aj s olejom do misky, najemno nastrúhať uvarené vajcia a cibuľu, dochutiť soľou, horčicou, citrónovou šťavou a bylinkami. Všetko vymiešať vidličkou a je to. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk