Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bazalkový sirup
Bazalkový cukor používam na koláče a je to dobrotka, preto som sa rozhodla, že okrem mojich klasík – bazového a mätového sirupu, urobím aj bazalkový. Limonáda z neho je naozaj osviežujúca, ale hodí sa aj na zmrzlinu alebo do miešaných drinkov. Na leto ako stvorený. ;) Pomocou starej známej kyseliny citrónovej si ho urobíte jednoducho. Sirupu dodá kyselkavú chuť a zároveň je to konzervant.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
750 ml | voda |
500 g | cukor |
15 g | Kyselina citrónová Dr. Oetker |
100 g | bazalka |
Postup prípravy
Vodu prevaríme a necháme vychladnúť. Rozpustíme v nej kyselinu citrónovú, pridáme umyté listy bazalky a zaťažíme, aby boli ponorené. Množstvo je orientačné – čím viac lístkov do vody natlačíte, tým bude chuť intenzívnejšia. :)
Necháme macerovať cca 24 hodín. Potom listy vyberieme, vymačkáme z nich všetku tekutinu a hrniec dáme na sporák. Nasypeme cukor, poriadne rozmiešame, aby sa rozpustil, a sirup privedieme do varu. Hneď odstavíme, precedíme do fľaše a dobre zavrieme.
Tip: Pokojne experimentujte a k bazalke pridajte aj iné bylinky, napríklad medovku. Spomedzi ovocia sa k nej hodia jahody, ale aj maliny.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk