Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tartaletky s jahodovo-rebarborovým krémom
Jahodová sezóna sa už pomaly končí, ale ak ešte nejaké tie jahôdky a k tomu rebarboru máte, mám pre vás recept na tieto svieže tartaletky. Jahody a rebarbora, to je osvedčená kombinácia chutí, ktorú som doplnila mätou a veľmi im to svedčí. Náplň je ľahučká, z ovocia a Zlatého klasu. Vyskúšate?
- 30 porcií
- 17 minút 160°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
125 g | maslo |
125 g | hladká múka |
125 g | hladká špaldová múka |
100 g | práškový cukor |
1 | vajce |
1 ČL | Finesse citrónová kôra Dr. Oetker |
½ ČL | citrónová šťava |
1 ČL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
300 g | očistená rebarbora |
300 g | jahody |
3 PL | rebarborový sirup (môže byť aj jahodový) |
2 bal. | vanilkový cukor |
2-3 PL | cukor |
25 g | Zlatý klas Dr. Oetker |
vetvička mäty |
Postup prípravy
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme plastické krehké cesto. Dáme ho na polhodinku schladiť. Kúsky cesta povtláčame do formičiek tak, aby boli celé zvnútra pokryté čo najtenšou vrstvou cesta. Prečnievajúce okraje zrežeme a zarovnáme. Takto naplnené formičky môžeme popichať vidličkou a dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov asi 17 minút. Vytiahneme ich a vyklopíme. Necháme vychladnúť na mriežke.
Do kastrólika dáme nakrájanú rebarboru aj jahody. Pridáme sirup, cukor, prikryjeme a na slabom ohni dusíme 5 minút. Ak by bola zmes príliš hustá, môžeme pridať pár lyžíc vody. Odstavíme, pridáme mätu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Metličkou vmiešame Zlatý klas, poriadne rozmiešame, aby sa nevytvorili hrudky a privedieme do varu. Pár minút povaríme a takto vzniknutý krém lyžicou naberáme do košíčkov. Necháme stuhnúť a ozdobíme.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk