Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Slané cuketové muffiny s bazalkovým krémom
Mám rada výzvy a takou bolo aj použitie Zlatého klasu v slanom recepte. Spomenula som si na nadstavovaný krém, ktorý perfektne drží a dá sa použiť aj v slanej verzii, doplnený cream cheesom a chuťovo vyladený - napríklad ako výzdoba týchto zdravých mafinov s cuketou v talianskom štýle. :) Výborné sú aj samotné, ale vďaka krému dostanú punc slávnostného občerstvenia.
- 30 minút 180°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
2 ks | vajce |
250 g | kyslá smotana |
40 g | olej |
200 g | hladká špaldová múka |
70 g | celozrnná špaldová múka |
1,5 ČL | soľ |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
5 ks | sušená paradajka |
5 ks | plátok prosciutta |
200 g | cuketa |
1 ČL | sušená zmes talianskych byliniek |
250 ml | mlieko |
30 g | Zlatý klas |
100 g | maslo |
40 g | cream cheese alebo Lučina |
½ ČL | soľ |
1 | strúčik cesnaku |
čerstvá bazalka podľa chuti |
Postup prípravy
Cuketu nastrúhame najemno a trošku osolíme. Paradajky a prosciutto nasekáme nadrobno. Vajcia premiešame so smotanou a olejom. V inej mise premiešame práškové suroviny, potom obe časti spojíme. Z cukety vytlačíme prebytočnú vodu a vmiešame ju do cesta spolu s kúskami paradajok a prosciutta. Cestom plníme košíčky na muffiny tak, aby nesiahalo úplne po vrch. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°cca 30 minút, ku koncu pečenia môžeme teplotu znížiť.
Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme podľa návodu hustý krém (cukor vynecháme). Odstavíme a občas premiešame, aby sa na vrchu nevytvorila koža. Do ešte teplého pudingu po častiach metličkou zapracujeme zmäknuté maslo. Nakoniec vmiešame cream cheese a dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom a najemno nasekanou bazalkou. Krém dáme stuhnúť do chladničky, potom preložíme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme ním muffiny.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk