Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečené jablká plnené ovsenou kašou
Teplé pečené ovocie je presne ten dezert, ktorý zvládnete zjesť aj po sýtom obede, alebo si na ňom pochutiť bez výčitiek, keď práve chudnete. Jablká zvyknem piecť na víne, plnené orechmi a hrozienkami. Keď som však dostala na vyskúšanie instantné ovsené kaše, hneď mi napadlo, že by z nich bola skvelá náplň práve do pečených jabĺk. A nemýlila som sa. :)
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | jablko – väčšie a sladké |
1 bal. | Ovsená kaša vanilka Dr. Oetker |
100 ml | voda |
1 | menšie vajce |
1 - 2 | Vanilkový cukor Dr. Oetker |
40 g | vlašské orechy |
1 ČL | nastrúhaná kôra z BIO citróna |
1,5 ČL | maslo |
Postup prípravy
Z umytých jabĺk odkrojíme vrchy a odložíme si ich bokom. Nožíkom vydlabeme jadrovníky aj časť dužiny tak, aby vznikol dostatočne veľký priestor na plnku. Vydlabanú jablkovú „hmotu“ nastrúhame. Ovsenú kašu nasypeme do misky a zalejeme horúcou vodou. Osladíme a necháme chvíľu odstáť.
Do kaše vidličkou vmiešame vajíčko. Pridáme aj pomleté orechy a citrónovú kôru. Hmotou naplníme jablká, potrieme ich maslom a dáme piecť do rúry, vyhriatej na 190 – 200 stupňov. Odkrojené vrchy taktiež potrieme maslom a dáme ich piecť až o 15 minút neskôr. Celkový čas pečenia jabĺk je asi 25 minút. Jablká podávame teplé, ideálne s kopčekom zmrzliny. :)
Tip: Ja som síce použila vanilkovú kašu, ale super to bude aj príchuťami jablko – škorica, brusnica alebo čokoláda. Do plnky tiež môžete všeličo popridávať.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk