Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Ryžové flameri s marhuľami
Flameri je obvykle krupicový dezert – do hustej kaše sa pridajú všelijaké sušené dobroty a maslo. Podáva sa vychladené v pohárikoch, alebo sa nechá stuhnúť a vyklopí sa. Ja som tentoraz skúsila urobiť ryžovú verziu, ktorá chuťou trochu pripomína ryžový nákyp, no v každom prípade chutí perfektne. Ako základ som použila instantnú ryžovú kašu od Dr. Oetker, takže som to mala prakticky bez roboty. Efekt zaručený. ;)
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 bal. | Ryžová kaša marhuľa Dr. Oetker |
225 ml | horúca voda |
10 g | maslo |
50 g | tučný hrudkovitý tvaroh |
+ 3 ks sušených marhúľ a 1 PL hrozienok alebo sušených brusníc | |
50 g | sušené marhúle |
130 ml | voda alebo šťava z mandarínky/ pomaranča |
1 ČL | mandľová arómy Dr. Oetker (nemusí byť) |
(1 ČL cukru) | |
1-2 ČL | Gustin Dr. Oetker |
Postup prípravy
Kaše vysypeme do misky a zalejeme horúcou vodou. Premiešame a necháme 10 minút odstáť. Potom do nich vidličkou vmiešame maslo a, keď sa rozpustí, aj tvaroh a malé kúsky sušeného ovocia.
Malé misky alebo šálky vypláchneme studenou vodou. Naplníme ich kašou, utlačíme a necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín.
Vyklopíme na tanieriky (pomôžeme si nožom).
Sušené marhule asi 15 minút povaríme, aby zmäkli. Pridáme mandľovú arómu a rozmixujeme. V troške vody rozmiešame škrob, pridáme k omáčke a necháme prevariť. Polejeme dezerty, ozdobíme a môžeme podávať.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk