Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Ovocný páj s tapiokovými perlami a posýpkou
Čo nevidieť tu bude opäť sezóna všetkého možného ovocia, už sa nemôžem dočkať. Najvyšší čas minúť zásoby v mrazničke. A v akom koláči s prehľadom zmizne najviac ovocia? No predsa v american style ovocnom pie, po našom páji. Tento je však trochu iný ako moje predošlé.
- 50 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
260 g | hladká múka |
125 g | maslo |
15 g | práškový cukor |
4 PL | ľadová voda |
štipka soli | |
800 g | mrazené lesné ovocie |
70 g | kryštálový cukor |
1 | Vanilínový cukor Dr. Oetker |
80 ml | voda (ja som dala ovocný čaj) |
1 bal. | Tapioca Pearls Dr. Oetker |
1 | Škoricový cukor Dr. Oetker |
1 | Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker |
1 PL | kryštálový cukor |
40 g | hladká múka |
30 g | jemné ovsené vločky |
40 g | maslo |
Postup prípravy
Prvýkrát v živote som namiesto škrobu na zahustenie ovocia použila tapiokové perly. Pod názvom Tapioca Pearls ich vyrába napr. Dr. Oetker. Úprimne? Som nadšená! Koláčik je akýsi čírejší a chuťovo čistejší, no proste láska. Tento je z mrazeného lesného ovocia a na vrchu je namiesto vrstvy cesta božská chrumkavá škoricovo-karamelová posýpka.
Studené maslo nakrájame na malé kúsky a prstami ho vmiesime do ostatných surovín. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na veľký kruh. Vyložíme ním maslom jemne vymastenú nízku formu na tart. Rukami popritláčame okraje až po samý vrch formy. Popicháme vidličkou a dáme do chladničky.
Suroviny na posýpku zmiesime dokopy na hrudkovitú hmotu a dáme zachladiť.
Do hrnca nasypeme ovocie, pridáme cukor a vodu. Na slabej teplote zahrievame, kým ovocie nepustí tekutinu a nerozmrazí sa. Odstavíme a vmiešame tapiokové perly. Necháme odstáť aspoň hodinu.
Perličky za ten čas trochu nabobtnajú a ovocná hmota mierne zhustne. Nalejeme ju priamo na cesto, koľko sa do formy zmestí. Na vrch prstami nadrobíme mrveničku.
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 stupňov asi 50 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť, aby sa ľahšie krájal. Pred podávaním však odporúčam jednotlivé porcie zohriať a podávať s vanilkovou zmrzlinou. Dobrota!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk