Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jednoduchá bublanina z dvoch vajec
Keď som bola malá, doma sme dookola točili zopár koláčov a toto bol jeden z nich. Legendárny "hrnčekový koláč z dvoch vajec" s akýmkoľvek ovocím, ak nebolo čerstvé, tak aj s kompótom alebo kopčekmi džemu, prípadne tvarohu, alebo sa do polovice cesta primiešalo kakao a bolo.
- 25 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 | vajce veľ. L |
1 | vanilkový cukor |
1,5 dl | kryštálový cukor |
125 g | maslo |
330 ml | mlieko |
6 dl | polohrubá múka |
1 | prášok do pečiva |
+ | |
2-3 | stonky rebarbory |
1 PL | trstinový cukor |
200 g | tvaroh |
1 | žĺtok alebo trochu kyslej smotany |
1 | vanilkový cukor |
Postup prípravy
Nerobila som ho už veeľmi dlho, ale keď som nedávno potrebovala rýchlo napiecť niečo s rebarborou, voľba padla práve na tento osvedčený koláčik. Akurát mi to nedalo a v originál recepte som znížila množstvo cukru a zamenila olej za maslo (čo si vyžiadalo aj trochu viac mlieka). Toto je už moja upravená verzia, obohatená o rebarboru a kopčeky tvarohu.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame rozpustené maslo a 330-350 ml mlieka. Dobre vymiešame a pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vylejeme na malý plech, poukladáme kúsky rebarbory, ktorú sme predtým očistili a pocukrili. Medzi to môžeme lyžičkou urobiť aj kopčeky z tvarohu vymiešaného s trochou kyslej smotany a cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°cca 25 minút.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk