Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Fit jablkový koláč bez múky
Nielen bez múky, ale aj bez mliečnych zložiek, s minimom cukru. Výživný a sýty, také mám najradšej. A krásne sme sa pri jeho pečení zabavili s deťmi, lebo je to presne ten typ koláča, čo len nahádžete do misy a zamiešate. Plus chutí podobne ako maková štrúdľa.
- 40 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | mrkva |
2 | jablká |
100 g | ovsených vločiek (môžu byť aj bez lepku) |
120 g | vlašských orechov |
100 g | mletého maku |
2 | vajcia |
1 | banán |
3 PL | kokosového cukru |
1-2 ČL | škorice |
25 g | kokosového oleja |
240 ml | ovseného mlieka |
1 | kypriaci prášok |
3 PL | hrozienok |
+ | |
3-4 PL | slivkového džemu |
Postup prípravy
Vajíčka vymixujeme s cukrom a banánom, pridáme rozpustený kokosák. Vločky a orechy dáme do sekáčika, prípadne mixéra, a rozsekáme najemno. Premiešame s makom, škoricou aj kypriacim práškom. Sypké suroviny pridáme k vaječnej zmesi, premiešame s najmeno nastrúhanou mrkvou a nahrubo nastrúhanými jablkami. Na záver pridáme mlieko a môžeme aj vopred namočené hrozienka. Mlieka bude treba možno trošku viac alebo menej ako uvádzam. Vzniknúť má hustejšie cesto, cca ako na muffiny. Dáme do malého plechu vyloženého papierom na pečenie.
Pečieme na 170° asi 40 minút. Po upečení som ešte teplý koláč potrela domácimi povidlami bez cukru. Dobrota. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk