Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Red velvet cupcakes
Tieto red velvet, čiže zamatové cupcakes sú za mňa skvelý valentínsky dezert. Ale ak nepatríte medzi tých, čo riešia Valentína, nič vám nebráni upiecť si ich kedykoľvek. Snažila som sa, aby to nebola kalorická ani cukrová bomba, sú podľa mňa svieže a tvarohový krém sa skvelo hodí k jemnému cestíčku. Originál sa doň dáva cmar, ale ja som použila kefír, keďže máme náš vlastný.
- 25 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | vajce |
100 g | roztopeného masla |
2 PL | oleja |
190 g | kefíru |
1 ČL | citrónovej šťavy |
1 ČL | vanilkového extraktu |
1 ČL | červeného gélového farbiva |
200 g | hladkej múky |
100 g | kokosového cukru |
¾ PL | kakaa |
½ ČL | sódy bikarbóny |
štipka soli | |
150 ml | šľahačkovej smotany |
150 g | krémového tvarohu |
1 | vanilkový cukor |
+ | práškový cukor podľa chuti |
Postup prípravy
V jednej mise zmiešame všetky tekuté suroviny, v druhej sypké. Sypké zapracujeme do tekutých. Cesto dáme do mafinových košíčkov, ja som použila silikónové. Rozpis je na cca 10 kusov.
Pečieme asi 25 minút na 180°.
Krém si pripravíme tak, že najskôr vyšľaháme smotanu s cukrom na pevnú šľahačku. A potom opatrne zapracujeme tvaroh. Krém premiestnime do cukrárskeho vrecka a zdobíme ním vychladnuté koláčiky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk