Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Bezmäsité

Chilli sin carne

Chilli sin carne
bez lepkubez mliekavegan

Chilli con carne znamená čili s mäsom, ale ja mám z neho najradšej fazuľu a dobre dochutenú omáčičku, ktorá sa zaobíde aj bez mäsa, čiže sin carne. Je to ideálne jedlo na zimu, lebo zasýti a prehreje, navyše, ak použijete fazuľu z konzervy, je hotové veľmi rýchlo. A nič nepokazíte ani keď ho ponúknete návšteve.

Bezmäsité

Zapekaný karfiol duo formaggi

Zapekaný karfiol duo formaggi

Mohol by byť aj quatro, ale mala som doma len nivu a eidam, plus ujo pestovateľ, ktorý raz do týždňa zavíta k nám do dediny pred kulturák (aj to je čaro vidieka ;) ) a je mi sympatickejší ako ponuka ovocia a zeleniny v potravinách, mal ešte nejaký ten uskladnený karfiolík. A mňamka bola na svete. ;)

BezmäsitéChuťovky

Tekvicový quiche s fetou a rozmarínom

Tekvicový quiche s fetou a rozmarínom

Tekvicová mánia ma stále neopustila. Akurát, že často varím tie veci, ktoré už na blogu mám, takže ich logicky nepridávam. Ale tenkrát poprvé som skúsila dať tekvicu aj do slaného quiche, ktorý robievam zásadne len vtedy, keď má prísť návšteva. Najlepší je totiž čerstvý a dvaja ľudia sa s ním popasujú len veľmi ťažko. Pre tento tekvičkový to platí tiež, aj keď je výborný. No vážne, skúste. ;)

Bezmäsité

Cuketovo-zemiakové halušky s bryndzou

Cuketovo-zemiakové halušky s bryndzou

Už dávnejšie som sa presvedčila, že cuketa sa dá prepašovať takmer do každého jedla a keď sa len trošku posnažíte, nikto to nezistí. Že prečo by ste to mali robiť? Cuketa má málinko kalórii, zato veľa živín, vitamínov, prospieva tráveniu a pomáha detoxikovať. Tak. Vychádza mi z toho, že ak ju zakomponujem do nejakého nie až tak veľmi zdravého či diétneho jedla, hneď sa to jedlo stane prijateľnejším a môžem si ho viac naložiť na tanier. Voilá! Kto by nechcel zdravé bryndzáky? ;)

Bezmäsité

Vegánsky cícerový guláš

Vegánsky cícerový guláš

Viem variť celkom dobrý, vlastne doosť dobrý kotlíkový guláš. Ale nemala som zrovna mäso ani chuť naň... a tak som skúsila vegánsku verziu s cícerom. Napriek tomu, že výraz vegánsky guláš je skoro oxymoron, bol výborný a "oklamala" som ním aj môjho chlapa.

Bezmäsité

Zapekaná brokolica s tekvicou

Zapekaná brokolica s tekvicou

Toto je recept ešte spred dovolenky a vznikol preto, aby som minula všetko, čo by neprežilo týždeň v chladničke a zároveň sa postarala o rýchly a fit obed (lebo plavky). Výsledok bol prekvapivo dobrý a sýty, tekvica skvelo nahradila zemiaky či cestovinu, s ktorými sa brokolica obvykle kombinuje.

Bezmäsité

Cuketové lečo

Cuketové lečo
bez lepkubez mlieka

Klasika s nádychom stredomorskej kuchyne, sýte a zdravé, rýchlo hotové, osviežujúce. Viem, že sú ľudia, čo lečo neznášajú, ale ja ho milujem a obzvlášť túto verziu s cuketou. Áno, bez párku či klobásky. :)

BezmäsitéChuťovkyRaňajky

Špenátové muffiny s nivou

Špenátové muffiny s nivou

Kombinácia špenát - vajce - syr - cesnak nie je nič nové, ale vo forme muffinov je to zase príjemná zmena. A neverili by ste, ale stále je dosť tých, čo si myslia, že mafiny môžu byť jedine sladké. Tak ich vyveďte z omylu. Ideál na chaty, letné grilovačky či len tak na raňajky.

BezmäsitéDezerty

Čerešňové posúchy

Čerešňové posúchy
klasika

V sezóne musia byť minimálne raz a z jedného cesta rovno urobím aj slané s kyslou smotanou. Sú skvelé na raňajky, obed aj večeru, nič iné netreba. :)

Bezmäsité

Zapekaný špenát

Zapekaný špenát
bez mlieka

Na čerstvom špenáte ma vždy fascinovala jeho schopnosť zmenšiť objem pri varení. Dve veľké vrecká sa ledva zmestili do hrnca a po chvíľke varenia mi len tak-tak vystačili na naplnenie slanej štrúdle. Odvtedy som v tom, že špenátu nikdy nie je dosť a keď sme ho tento rok sadili už v našej záhrade, stále sa mi málilo. Lenže to som netušila, že špenát dorastá ako burina a že ho treba skonzumovať, kým nezačne kvitnúť. Takže tento rok som oficiálne a prvýkrát v živote prešpenátovaná. :) A fantázia dostáva zabrať pri vymýšľaní jedál, v ktorých by som ho mohla spotrebovať. Toto je niečo ako prívarok v inej podobe, zapečený v rúre. Za vyskúšanie rozhodne stojí. ;)

« predošlá strana | 1 2 3 4 5 .. 10 | ďalšia strana »

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty