Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mrkvové cupcakes s karamelovým krémom
Pôvodne som ich robila ako veľkonočné, ale obstoja kedykoľvek počas roka. Sú super aj bez krému, ale s ním sú mega a väčšinu som ich spráskala sama. :D Mrkvová torta je môj najobľúbenejší dezert, takže mrkvové muffiny od nej nie sú ďaleko...
- 25 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
230 g | polohrubej múky |
90 g | mletých vlašských orechov |
110 g | trstinového cukru (môžete si pridať) |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
220 g | mrkvy |
2 | vajcia L |
70 g | masla |
120 g | hustého bieleho jogurtu |
kôra z polovice bio citróna (alebo 2 kvapky bio EO citrón) | |
štipka soli | |
(trošku mlieka) | |
250 g | mascarpone |
0,5 dl | šľahačkovej smotany |
130 g | karamelového Salka |
Postup prípravy
V mise premiešame vajcia, jogurt a roztopené maslo. Zapracujeme sypké suroviny, ktoré sme si premiešali zvlásť. Nakoniec vmiešame aj najemno nastrúhanú mrkvu a citrónovú kôru. Ak by bolo cesto príliš husté, pridáme pár lyžíc mlieka.
Dáme do košíčkov nie úplne po vrch (používam silikónové) a pečieme na 180° asi 25 minút. Necháme vychladnúť.
Na krém spolu vyšľaháme mascarpone a šľahačkovú smotanu. Keď nám zmes zhustne, krátko všľaháme salko. Ak by bol krém príliš riedky, pridáme polovicu balíčka stužovača do šľahačky. Ozdobne nastriekame na muffiny.
Skladujeme v chlade a pred podávaním vyberieme aspoň na pol hodinku.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk