Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Falafel s hummusom
Dostala som stráášnú chuť na moje obľúbené jedlo. Dávam si ho vždy na festivaloch, alebo keď ho niekde zbadám, no z klasických kebabární mi až tak nechutí. Reč je o cícerovej pochúťke s cícerovým dipom a zeleninkou. Cícerová obsesia ako sa patrí. :)
- 2 porcie
- vyprážanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | cícer v náleve |
1 ks | červená cibuľa |
4 ks | strúčik cesnaku |
hrsť | koriandrová vňať |
1/2 ČL | rímska rasca |
štip. | kajenská paprika |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
(strúhanka) | |
olej na vyprážanie | |
200 g | cícer v náleve |
2 PL | sezamová pasta tahini |
1,5 PL | citrónová šťava |
1 strúč. | cesnak |
1 PL | olivový olej |
čerstvá petržlenová vňať | |
soľ |
Postup prípravy
Tentokrát som bola sebecká, lebo drahý cícer nemusí a zje ho len za trest. Síce tvrdí, že je to v pohode a chutí mu to, ale vyzerá pri tom ako ja, keď som nútená zjesť mastný bôčik. :D Týmto mu odkazujem, že už som definítvne pochopila, že sa s cícerom kamarátiť nebude. Pre vás ostatných, ktorí zdieľate moje chute, pripájam recept. ;)
Najskôr si spravíme hummus. Na tomto linku nájdete môj predošlý pokus so sušeným cícerom, ale viete čo? Tento mi chutil ešte viac. A bol prakticky bez námahy. Jediný, kto sa zapotil, bol ponorný mixér. Scedený cícer (nálev si pre istotu odložíme), tahini pastu, olivový olej, cesnak, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a soľ som ním zmixovala dohladka. Aby mal lepšiu konzistenciu, pridala som aj trochu nálevu.
To by sme mali a teraz falafel, alias cícerovú fašírku.
Postupujeme podobným spôsobom - všetky ingrediencie rozmixujeme. Ak sa nám to zdá riedke, môžeme zahustiť múkou alebo strúhankou. Dáme na hodinku do chladničky a po vybratí robíme guľky. Vyprážame v rozpálenom oleji. Ja som chcela zdravšiu variantu s pečením v rúre, ale podcenila som prítomnosť oleja alebo nejakého zvlhčovadla a guľky sa mi trochu vysušili. Ani na pohľad neboli také zlatisté ako vypražené. Takže ešte budem experimentovať ďalej. Aj keď chutili super.
K falafelu je inak skvelý aj dresing z gréckeho jogurtu, citrónovej šťavy, soli a cesnaku. Dá sa pridať do wrapu k falafelu, hummusu, šalátu a paradajke. Zrolujeme a konzumujeme.
Tip: Ostali vám tortily a neviete, čo s nimi? Tu je tip na skvelý wrap. Alebo by ste radšej quesadillu? :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk