Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cícerovo-banánový dezert
Cícer je vhodný ako jedna z prvých strukovín, ktoré môžeme zaradiť do jedálnička dieťatka. Je veľmi zdravý a výživný, dá sa konzumovať v polievke, rizote alebo uvarený a následne upečený do chrumkava. Ak však máte náročnejšieho papkáča, ktorému sa žiadna z týchto možností nepozdáva, ukryte mu cícer do tohto dezertu. Vhodný je už okolo roka, ale pochutia si na ňom aj dospeláci. ;)
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3-4 PL | uvarený cícer |
1 | menší zrelý banán |
1 ČL | mandľové maslo |
Postup prípravy
Cícer namočíme na noc, potom zlejeme vodu a uvaríme ho do mäkka v novej. Keď varím jedlá pre malú, zvyknem dať dolu aj šupky, aby bol ešte ľahšie stráviteľný. V takejto podobe ho buď použijem na prípravu jedál, alebo ho rozdelím do vreciek a dám zamraziť.
V tomto dezerte ho vymixujem do hladka spolu s banánom a mandľovým maslom. To môžete aj vynechať, alebo ho nahradiť obyčajným maslom. A chutná desiata alebo olovrant je hotová. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk