Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cviklovo-banánové lievance
Lievance z toho, čo dom dal, nakoniec vypálili nad očakávania. Akurát že múku a mlieko som dala od oka, takže neviem presné gramáže. Treba docieliť tú správnu lievancovú konzistenciu. Sú sladučké aj bez cukru a trojročná dcérka mala doslova Vianoce, ako jej chutili. Vhodné sú od 1,5 roka.
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
130 g | mladá cvikla |
1 | vajce |
1 | stredne veľký zrelý banán |
2 PL | ovsené vločky |
1/2 ČL | prášok do pečiva s vínnym kameňom |
ovsené alebo ryžové mlieko | |
hladká špaldová múka podľa potreby | |
ghí na opekanie |
Postup prípravy
Najskôr uvaríme cviklu v odokrytom hrnci do mäkka. Keď vychladne, olúpeme ju a nakrájame. Dáme do misy a pridáme k nej banán, vajce, vločky aj kypriaci prášok. Pridáme rastlinné mlieko, dala som ho cca 1,5 deci, možno trochu menej. Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme aj múku. Začala by som na 60 gramoch a potom postupne pridávala, kým nebude cesto tak akurát husté.
Odporúčam urobiť skúšobný lievanec. ;)
Opekala som ich na miernej teplote na troške ghí. Prvé sa vždy trochu lepia, ale potom už idú krásne. A od cvikly a banánu sú vovnútri pekne vláčne. Z tohto množstva som sa v pohode najedla aj ja, alebo ich môže mať dieťa na dva dni. Prípadne sa nič nestane, ak dáte zvyšné lievance zamraziť na horšie časy.
...
Skúste aj inú verziu cviklových lievancov. Tieto sú s acidkom a karobom. Alebo cviklové halušky, ktoré chutia každému. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk