Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Tekvicová štrúdľa

Tekvicová štrúdľa

Nesadili sme ich, no aj tak nám vyrástli v záhrade v celkom hojnom počte. Asi zo zatúlaných semienok. A tak máme polievku z hokkaida každý druhý deň. :) No a keď nie polievku, vymýšľam aj iné veci, najradšej sladké, ako napríklad túto štrúdľovú kombináciu s jablkami a hroznom.

Suroviny

 štrúdľové cesto
300 g  hokkaido
250 g  jablko
1 PL  ghee
1/2 ČL  škorica
 perníkové korenie
2 PL  trstinový cukor
2 PL  hrozienka
 tuzemský rum
 1 menší strapec hrozna

Postup prípravy

Rozpis je na jednu štrúdľu, keďže to bol pokus a nebola som si istá, či neskončí v koši. Okrem mňa sa porcia ušla ďalším štyrom ľuďom a dvaja z nich ani nespoznali, že je v tom tekvica. :) Ale chutila všetkým, tak verím, že neklamali. ;)

Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu. Tekvicu aj jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nahrubo nastrúhame. Dáme ich do kastróla, posypeme cukrom a škoricou, pridáme aj štipku, alebo radšej dve, perníkového korenia. Podusíme do polomäkka.

Štrúdľové cesto (ja kupujem domáce ťahané, keďže sa mi s tým nechce babrať, a mám ho na šrúdľu oveľa radšej ako lístkové) potrieme roztopeným ghí, rozložíme čiastočne vychladnutú jablkovo-tekvicovú zmes, ak by bola veľmi mokrá, snažíme sa zbaviť prebytočnej šťavy. Posypeme scedeným hrozienkami a rovnomerne rozložíme bobuľky hrozna. Väčšie prekrojíme napoly.

Zrolujeme, zahneme konce, opäť potrieme rozpusteným ghí alebo maslom, prípadne vajíčkom, a dáme piecť do zlatista.

Hotovú štrúdľu poprskáme vodou a prikryjeme utierkou, aby sa lepšie krájala.

...

Je libo ďalšie tekvicové mňamky? Na blogu mám aj tradičný pumpkin pie, tekvicový chlebík či bábovku a vynikajúce lievance! ;)

Alebo si narobte pyré do mrazničky a hokkaidové špecialitky si môžete užívať kedykoľvek. Postup nájdete tu, nie je to nič ťažké. :)

1. 9. 2017 |
(2.92 / 5, 13 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt