Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Galetka s haloumi, figami a hroznom
Toto ani neberte ako recept, ale skôr inšpiráciu. ;) Neviem totiž presné gramáže surovín. To máte tak... ostane vám kúsok krehkého cesta z quiche a hodíte ho do mrazničky. O pár týždňov neskôr ho v nej náhodou objavíte a osvieti vás, že by sa hodilo k tým figám a syru, čo zavadzajú v chladničke. Ešte pár bobuliek hrozna a je to. :)
- 50 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
krehké alebo lístkové cesto | |
syr halloumi | |
figy | |
hrozno | |
med | |
mlieko na potretie cesta | |
(vlašské orechy na podávanie) |
Postup prípravy
Moje cestíčko bolo celozrnné, ostalo mi z tohto quiche. Rozvaľkala som ho, poukladala som plátky halloumi, kúpila som v Lidli. Pridala som rozkrojené figy a medzery som vyplnila bobuľami hrozna. Takého ozajstného vínneho, keďže ho máme pod oknami. Časť koláčika som pokvapkala medom, čo to spraví, a veru bola to dobrá voľba. Kraje cesta som potom zahla, ako sa to robí pri galetke, a potrela mliekom. Dala som piecť a pred podávaním som ešte posypala nasekanými orechmi. Drahému som to servírovala, trochu netradične, na obed. Bol spokojný. :)
Tip: Ak použijete lístkové cesto, čas pečenia bude kratší a teplota vyššia.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk