Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Recepty

Bravčové mäso

Koložvárska kapusta po mojom

Koložvárska kapusta po mojom

Nerada robím veci s mletým mäsom, lebo kupovanému nedôerujem a namlieť si ho doma znamená zašpiniť ďalší riad navyše. A tiež nezabudnúť vyložiť mäso z mrazničky. Ja viem, samé výhovorky. :) Ale to sa len snažím vysvetliť, prečo som ešte nikdy nevarila moje obľúbené jedlo - koložvársku kapustu. Až teraz. A aj tak bola bez mletého mäsa, za ktoré som si radšej našla náhradu. ;)

Dezerty

Kokosovo-banánová bábovka

Kokosovo-banánová bábovka
bez mliekabábovka

Vedeli ste, že existuje cukráreň, v ktorej majú len a iba bábovky? Otvorili ju asi dva týždne dozadu v Trnave a už som ju bola aj vyskúšať. Skôr zo záujmu, keďže chodievať do bábovkárne by pre mňa znamenalo nechať si vziať tú pasiu z pečenia, a to si teda rozhodne nenechám. Tak či tak, nech žijú bábovky! Lebo sú krásne a môžu mať príchute naozaj od výmyslu sveta. Tento recept som spískala, lebo som si myslela, že by to takto mohlo chutiť dobre. A ono chutí! Viac než dobre. :P

ChuťovkyRaňajky

Tekvicová nátierka

Tekvicová nátierka
nátierka

Odkedy kváskujem, jeme doma oveľa viac chleba, a tak aj riešime, čo si dať naň. Na prvom mieste je síce obyčajné jemne posolené maslo, ale hneď za ním sú všetky super truper nátierky, ktoré nielen chutia, ale vedia hýriť farbami. Napríklad táto tekvicová už len na pohľad zlepší náladu. ;)

Polievky

Najjednoduchší a najlepší hokkaido krém

Najjednoduchší a najlepší hokkaido krém
bez mlieka

Všímate tú fotku? Už na pohľad je polievka hustá... a chuť je tiež hustá. Tekvicovú krémovú varím aspoň raz za 10 dní a toto je moja obľúbená verzia, z ktorej môžem dať bez obáv aj dvojročnej dcérke. Dávam totiž len štipku soli a finálne dosolenie a dochutenie nastáva, až keď jej odoberiem do misky. :)

Dezerty

Orechovo-rumová torta opitý Izidor

Orechovo-rumová torta opitý Izidor
Veľká noctorta

Tuzemáku v zákuskoch sa nič nevyrovná, milujem tú arómu. Stačí dať trošku a dezert dostane úplne iný rozmer. Aj keď v tejto torte ho nie je len troška, ale rovno deci. :) Je však taká sýta, že jeden kúsok bohato stačí.

Dezerty

Lahodná bublanina s mandľami

Lahodná bublanina s mandľami

Moja Karolínka minule vyhlásila, že už chce "jaj" a ja jej totálne dávam za pravdu. Zimu milujem, ale už sa mi to sneženie prestáva páčiť. Ako som tak premýšľala nad teplom, jarou, letom, stromami a kríkmi obsypanými ovocím, spomenula som si na zásoby toho mrazeného z minulej sezóny. A tak robím už tretiu bublaninu, po egrešovej a jahodovej aj čerešňovo-černicovú. Len takú na malý plech, aby sa zjedla ešte teplá. :P

DezertyRaňajky

Lievance z makovej múky s citrónovým krémom

Lievance z makovej múky s citrónovým krémom
bez lepku

Ľahký obed, zdravý dezert alebo raňajky šampiónov? Tieto lievance sa hodia na každú príležitosť. Keď som od kamošky dostala balík makovej múky, hneď som sa tešila, ako ju vyskúšam a chuť maku sa mi v hlave automaticky spojila so sviežimi citrusmi. Teším sa o to viac, že je to bezlepkové jedlo, ktoré určite poteší nielen celiatikov.

Polievky

Zelerový krém

Zelerový krém

Koreňová zelenina je jednou z mála, ktoré sa dajú bežne uskladniť a vydržia vám celú zimu, takže ak si potrpíte na sezónne potraviny, mrkvu, petržlen a zeler používate v kuchyni asi veľmi často. Ja som sa donedávna so zelerom nekamarátila a po skúsenostiach so zeleninovou polievkou či majonézovým šalátom, v ktorých figuroval, som vyhlasovala, že ho nemám rada. Ale už viem, ako ho v kuchyni použiť tak, aby mi chutil. (Ešte nejako prísť na chuť stonkovému zeleru. :P)

DezertyRaňajky

Klasické palacinky

Klasické palacinky
klasika

Keď je dnes ten Pancake Day, voľba na raňajky bola jasná. Chystala som sa urobiť palacinky z makovej múky s citrónovým krémom. Lenže potom vstal môj drahý a prosebne sa na mňa pozrel, že on by si dal klasiku. Úplne obyčajné palacinky z múky, mlieka a vajec, plnené džemom a tvarohom. Také som nerobila už pár rokov, takže super dôvod osviežiť si pamäť. (Ale tie makové si urobím čím skôr!)

Bravčové mäso

Krémové cviklovo-špenátové rizoto s panenkou

Krémové cviklovo-špenátové rizoto s panenkou

Dnes som riešila dilemu, či urobiť cviklové alebo špenátové rizoto, rozumej také to v talianskom štýle zo špeci ryže s vývarom a vínom. Nakoniec som dala špenát aj cviklu plus panenku, lebo veď nedeľa, tak nejaké mäsko by sa patrilo. Myslím, že to k sebe celé dosť dobre pasovalo a ešte aj pekne farebne kontrastovalo.

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

bloger roka

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty