Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Recepty

Bezmäsité

Zapekané šampiňóny plnené balkánskym syrom

Zapekané šampiňóny plnené balkánskym syrom
bez lepkubez vajec

Čokoľvek naplnené slaným syrom a následne upečené je super. :P Inak to nie je ani so šampiňónmi. Tieto nám ostali zo špízov, ktoré sme deň predtým piekli na grile. A bolo ich treba minúť. Toto bol veľmi rýchly a chutný spôsob. A pokojne s náplňami improvizujte, pokaziť sa to asi ani nedá.

Dezerty

Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake
cheesecake

Tak schválne, ktorý je váš obľúbený dezert? Ja ich mám viacero, ale cheesecake medzi ne rozhodne patrí. A veľmi rada čískejky aj pečiem, lebo je to rýchle a efektné, sýte, každému, alebo aspoň väčšine, chutia a na leto sú vhodnejšie ako krémové torty. Vždy sa snažím urobiť taký, aký som ešte predtým nerobila. No a na dcérkine meniny sa dočkal svojej premiéry čokoládový cheesecake. ;)

Nápoje

Ananásové smoothie s mätou

Ananásové smoothie s mätou
bez mlieka

Ananás mávame väčšinou v zime na Vianoce a popri záplave koláčikov ho zjeme až vtedy, keď ho naozaj zjesť treba. Zato ananás v lete má úplne iné čaro. Napríklad v tejto kombinácii dokonale osvieži a ešte sa z neho vraj chudne (ha-ha). ;) Týmto ďakujem návšteve, ktorá nám namiesto obligátnej bonboniéry priniesla spolu s fľaškou vína aj ananás. Bol to dobrý nápad!

DezertyChuťovky

Jahodovo-kokosové nanuky

Jahodovo-kokosové nanuky
bez mliekavegan

Nemám veľmi rada drene a sorbety, zmrzlina pre mňa musí byť krémová, smotanová. Aj v prípade tých ovocných. :) Tieto vegánske nanuky mi však úplne sadli napriek tomu, že žiadnu smotanu ani mlieko neobsahujú. A najlepšie je, že na ne treba len dve základné ingrediencie plus nejaké sladidlo, ktoré však nie je podmienkou.

Raňajky

Granola s orieškami a čokoládou

Granola s orieškami a čokoládou
bez mlieka

Kto nemá na svojom foodblogu recept na domácu granolu, nech zdvihne ruku. :D No tak už ho mám aj ja. Doteraz som si robila len také rýchlovky na panvici, ale v deň drahého narodenín konečne dozrel čas na poriadnu chrumkavú zapekanú dávku z rúry. Aby nemusel jesť tie kupované patoky. :P

Dezerty

Gaštanový cheesecake s čokoládou

Gaštanový cheesecake s čokoládou
cheesecake

Ak mám niečo rada aspoň sčasti tak ako mak, tak je to gaštanové pyré. Milujem tú chuť s jemne rumovým nádychom a ak sa dá, robievam si domáce. Už dlhšie som mala v pláne zakomponovať ho do čískejku a teraz, na Deň matiek, prišiel ten správny čas.

DezertyRaňajky

Bazové lievance

Bazové lievance

Milujem chuť a vôňu bazy a každý rok si nájdem čas aj na bazový sirup. Ale už dlhšie som chcela uvariť niečo, v čom by som použila aj kvety. Tie sa, ako vieme, zvyknú vysmážať v cestíčku, takže aj do lievancov sa skvele hodia. K tomu ricottový krém s bazovým sirupom a trochu jahodového džemu... Dokonalé májové raňajky. <3

Polievky

Krém z bielej špargle

Krém z bielej špargle

Špargľu nemusím mať celý rok, ale vždy v sezóne si ju rada doprajem. Nielenže má zaujímavú chuť, ale je veľmi zdravá a považuje sa dokonca za elixír mladosti, čo sa teda dosť zíde. :D Osobne mám radšej zelenú, ale z nej zas takýto lahodný krém nedosiahnete. S plátkom prosciutta opečeného dochrumkava, alebo strateným vajíčkom, je to dokonalosť sama. ;)

Dezerty

Sezamové raw guľky

Sezamové raw guľky
rawvegan

Už som sa naučila, že s chuťou na sladké sa neoplatí bojovať, lebo ak nie je uspokojená, akurát zjete kopec iných vecí a nakoniec to aj tak nevydržíte. Takže si denne ordinujem zdravé sladkosti k popoludňajšej káve a svet je hneď krajší. :) Tieto raw energy balls sa dajú robiť na milión verzií. Dnes som skúsila namiesto orechového masla použiť sezamovú pastu tahini, ktorú inak dávam len do hummusu. A zafungovalo to. :)

BezmäsitéŠaláty

Šalát tabouleh

Šalát tabouleh
bez mliekabez vajecvegan

Niekto sa v kuchyni inšpiruje chuťovými zážitkami z ciest či obľúbených reštaurácií, niekto zas maminou kuchyňou alebo receptmi v telke. Ja, samozrejme, tiež čerpám z týchto všetkých zdrojov, ale najviac ma inšpiruje, keď treba niečo urýchlene spotrebovať. Lebo vyhadzovať jedlo je u nás hriech. Takže keď sa nám petržlenová vňať v črepníku rozrástla tak, že by sme museli uvariť aspoň 10 litrov vývaru a 5 kíl nových zemiačikov (to sú jedlá, ktoré bez vňate nemôžu existovať), aby sme ju minuli, chcelo to iný plán. Nápad s petržlenovým pestom nakoniec prevalcovala chuť na libanonský šalát tabouleh. Minula som všetku vňať. A ešte by zniesol. Ale bol super! Chcete recept? ;)

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty